KIBINAI. Senoji Tradicija.Jokio šaldymo

Iš pradžių kartoka, o paskui saldu, gera. Pasak legendos, kavą atrado atsitiktinai Etiopijos piemuo, kuris pastebėjo, kokios judrios tapdavo jo ožkos, pradėdavo bėgioti, šokinėti ir elgėsi labai keistai, kai suvalgydavo kažkokių krūmų lapų. Tuomet piemuo pats jų paragavo ir tokiu būdu sužinojo apie kavą. Taip pat yra žinoma, kad iš pradžių kavą valgė. Afrikos gentys sumaišydavo su riebalais kavos pupeles, taip jie gaudavo valgomus energetinius kamuoliukus. Šiandien kavą jau vartoja beveik 90 procentų visų žemės gyventojų. Praėjo tie laikai, kai kavą galėjo įsigyti tik turtingi ir kilmingi žmonės, dabar kavą galima įsigyti be jokių problemų ir bet kokios rūšies. Kava - tai gėrimas, gaminamas iš kelių rūšių augalų, priklausančių Coffea genčiai, Rubiaceae šeimai, skrudintų sėklų (kavos pupelių). Kava yra auginama maždaug 60 šalių. Ji yra auginama atogrąžų vietose, pavyzdžiui, Azija, Afrika, Pietų ir Centrinė Amerika. Maždaug prieš 300 metų kava atkeliavo ir į Europą. Kavos rūšys gali būti klasifikuojamos pagal kavamedžių auginimo vietą arba rūšį. Paprastai pačių kavos pupelių kokybė priklauso nuo to, kokiose vietose jos auga, aukštumose ar žemumose.

Ar kava be kofeino kenkia tiems, kurie turi skrandžio refliuksą? Rūgštis yra medžiaga, natūraliai atsirandanti kavoje. Todėl nepriklausomai ar ji yra su kofeino ar be - rūgštingumo lygiai yra panašūs. Tačiau žmonėms, kurie kenčia nuo rėmens, refliukso ar turi jautresnį skrandį, kava be kofeino yra geresnis pasirinkimas. To priežastis - joje esantis žymiai mažesnis kofeino kiekis. Ar decaf gali sukelti dehidrataciją? Daugelis kavos vartotojų gerdami kavą jaučia pašalinį kavos gėrimo poveikį - burnos sausėjimą. Bet tai ne dehidratacijos ženklas, tai kavoje slypinčių taninų (kaip ir vyne) paliekamas pėdsakas. Decaf tikrai nesukels dehidratacijos proceso, tačiau atminkite, kad ji neturėtų tapti jūsų pagrindiniu gėrimu. Nors šiame gėrime ir yra pašalintas kofeinas, jis nėra skirtas numalšinti troškulį. Kava yra gėrimas, skirtas pasimėgavimui, pertraukėlei nuo kasdieninės rutinos ar tiesiog pasilepinimui kartu su desertu. Ar galiu mėgautis decaf kava, kol laukiuosi kūdikio? O kai maitinu mažylį? Yra labai nemažai mokslinių tyrimų, patvirtinančių, kad besilaukiančiai moteriai rekomenduojama suvartoti ne daugiau nei 200 mg kofeino per dieną, t.y.

Nuo šiol vietoje plastiko - žalieji sprendimai. Naujiena Narvesen parduotuvėse - ekologiškas popierinis kavos puodelis. Mūsų kavos puodelis pagamintas iš 100 % atsinaujinančios medžiagos ir gali būti perdirbamas. 100% Arabica kavos pupelės atkeliavusios iš Brazilijos ir Kolumbijos, ruošiamos mūsų skrudykloje mažais kiekiais, taip užtikrinant aromato intensyvumą ir kavos šviežumą. Stipri kava iš 100% Arabica kavos pupelių. Pupelės ruošiamos mūsų skrudykloje mažais kiekiais, taip užtikrinant aromato intensyvumą ir kavos šviežumą. 100% Arabica kava pagardinta pakaitintu pienu. 100% Arabica kavos pupelių espresso, su karštu pienu ir pieno puta. Mėgstantiems švelnesnę kavą, 100% Arabica kavos pupelių espresso su gausia pieno puta. Puikus derinys mėgstantiems kavą ir šokoladą. 100% Arabica kava praturtinta šokoladu ir suplaktu pienu. Mėgstantiems Latte ar Cappuccino, bet norintiems kažko stipriau - puikus pasirinkimas - dvigubas 100% Arabica kavos espresso su gausia pieno puta. Pieno pagrindu ruošiamas saldus kakavos gėrimas. Egzotiškų prieskonių ir pieno gėrimas. Aromatinga arbata. Skonis pasirinktinai (juoda arbata; žalioji arbata; vaisinė arbata; žolelių arbata). Kas 5-ta kava dovanų. Išskirtiniai pasiūlymai tik lojalumo programos nariams visose Narvesen parduotuvėse. NORITE ĮSIGYTI SKANIOS NARVESEN KAVOS? Šie slapukai yra būtini mūsų svetainės veikimui. Be jų negalėtumėte toliau naudotis mūsų svetaine. Šie slapukai yra skirti rinkodarai, juos naudoja trečiosios šalys, tokios kaip: Google, Facebook ir t.t Šie slapukai padeda Jums rodyti reklamas labiau atitinkančias Jūsų poreikius. Pagal šiuos slapukus mes Jums galime parodyti esamu laiku mūsų įmonės naujienas, pasiūlymus ir vykstančias akcijas.

Dėl kartaus skonio Robusta paprastai naudojama espreso gėrimams ir tirpios kavos mišiniams. Jei jūsų pirmadienio rytas ne itin nusisekęs, griebkite puodelį kavos, kurioje yra robustos pupelės. Didelis kofeino kiekis pažadins jus iš karto! Kavos augintojai, siekdami užauginti kuo didesnį kavos derlių, dažnai ją purškia chemija. Chemijos pagalba kava būna apsaugota nuo nepageidaujamų ligų ir parazitų. Tam, kad išvengti šios chemijos patekimo į mūsų organizmą, turime rinktis natūraliai auginamą kavą - ekologišką kavą. Tokia kava auginama nenaudojant jokių chemikalų ir pesticidų. Vien dėl to kavos derlius būna mažesnis, tačiau ir kava tyresnė. Ekologiška kava puikiai atskleidžia savo tyrą, natūralų skonį bei aromatą. Mes tikime, kad kartais savo ryto ritualą norisi paįvairinti, todėl laikas kartas nuo karto pakeisti įprastą ekologišką juodą kavą puodeliu skanios kavos su pienu. O tą akimirką, kai norėsis kažko įmantresnio - įvairios kavos gėrimų rūšys čia pat. Latte, americano, affogato… Neįtikėtina, kiek galima padaryti su keliomis mažomis kavos pupelėmis.

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

보증금없이 진짜 돈 포커를 재생하는 쉬운 방법

How to Win at Bandarq

iPad Screen Repair Fast In Leeds